7.8.2014 LEHDISTÖTIEDOTE

JIM PEMBROKE JULKAISEE UUDEN SOOLOALBUMIN YLI 30 VUODEN TAUON JÄLKEEN

7.8. JULKAISTAVA IF THE RAIN COMES PÄÄTTÄÄ SAMALLA LÄHES VIISI VUOSIKYMMENTÄ JATKUNEEN YHTEISTYÖN JIM PEMBROKEN JA TUOTTAJA HENRIK OTTO DONNERIN VÄLILLÄ JÄÄDEN MYÖS VIIMEISEKSI DONNERIN TUOTTAMAKSI LEVYTYKSEKSI.

Jim Pembroke
IF THE RAIN COMES
TUM-A 007

01 If The Rain Comes / 02 Gone With The Song / 03 Columbus In India / 04Love Is Easier / 05 Forever Kinda / 06 The DNA Club / 07 A Former Army / 08Doo-Wah / 09 My Time Again / 10 The Birds Of Summer / 11 Midnight In Abbey Road

Jim Pembroke laulu, sähköpiano, flyygeli, taustalaulu
Pedro Hietanen Hammond B-3 urut, flyygeli, klavinetti, harmonikka
Jukka Orma sähkökitara, slide-kitara, akustinen kitara, taustalaulu
Ulf Krokfors kontrabasso
Mika Kallio rummut, lyömäsoittimet

Julkaisu
7.8.2014

Pitkään odotettu If The Rain Comes edustaa Wigwam-yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tulleenlaulaja-lauluntekijä Jim Pembroken paluuta sooloartistina yli kolme vuosikymmentä hänen edellisen sooloalbuminsa ja lähes 10 vuotta Wigwamin viimeisen levytyksen jälkeen. Albumi koostuu 11 uudesta kappaleesta, jotka ovat kaikki Jim Pembroken säveltämiä ja sanoittamia. Ne heijastavat sekä tätä päivää että Pembroken juuria Wigwamissa, jota hän oli mukana perustamassa 45 vuotta sitten.

Lontoossa syntynyt ja nykyään Kansas Cityssä Yhdysvalloissa asuva Pembroke valitsi uuden levyn muusikoiksi sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia. Ensiksi mainittuja edustavat Pembroken rinnalla Wigwamissa jo 1970-luvulla musisoinut kosketinsoittaja Pedro Hietanen sekä Pembroken Jimbo-kokoonpanossa 1980-luvulla vaikuttanut kitaristi Jukka Orma. Pembrokelle uusia tuttavuuksia sen sijaan ovat Suomen johtaviin jazz-muusikoihin kuuluvat basisti Ulf Krokfors ja rumpali Mika Kallio. Lisäksi levyllä on mukana vierailijoita, kuten saksofonisti Manuel Dunkel ja urkuri Jukka Gustavson.

If The Rain Comes on omistettu sen tuottaneelle trumpetisti, säveltäjä ja tuottaja Henrik Otto Donnerille, jonka yhteistyö Pembroken kanssa alkoi vuonna 1967. Donner oli tuottajana jo Blues Section-yhtyeen ainoaksi jääneellä albumilla ja Wigwam -yhtyeen varhaisilla levytyksillä kuten myös useilla Pembroken soololevyillä. Koska Donner menehtyi kesken levyn viimeistelyn kesäkuussa 2013, siitä tuli myös hänen pitkän uransa viimeinen tuotanto. Donner vastasi myös levyn jousi- ja puhallinsovituksista. Albumi on äänitetty pääosin Kansasissa LA-Audio -studioilla.

"Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni uuden sooloalbumin Oton kanssa. Aikataulujen ja käytännön asioiden sovittelu vain vei aikaa. Halusin kokeilla kontrabassoa ja luonteva ehdokas oli Uffe Krokfors, jonka olin kyllä tavannut muttemme olleet soittaneet yhdessä. Sama koski Mika Kalliota. Tiesin kuitenkin, että kumpikin oli tehnyt töitä Oton kanssa ja uskoin yhteistyön varmasti sujuvan. Kun vielä Jukka Orma ja Pedro Hietanen lupautuivat mukaan, oli meillä loistava ryhmä kasassa. Ainakin paperilla, sillä tästä oli vielä pitkä matka äänitysten alkuun Kansasissa… Kaikki kuitenkin saatiin lopulta järjestymään ja lopputulos on tässä. Toivon, että levystä on musiikinystäville iloa pitkäksi aikaa. Koska If The Rain Comes jäi Oton viimeiseksi levytykseksi, sillä on senkin takia aivan erityinen paikka sydämessäni." Jim Pembroke

"Kun Otto Donner soitti ja kysyi minua soittamaan Jimin levylle Kansasiin, tiesin heti että halusin lähteä mukaan. Olin erityisen iloinen, että Jim teki taas pitkästä aikaa soololevyn. Oli myös hienoa, että levy tehtiin Jimin omalla reviirillä. Kenelläkään ei ollut studiosta kiire arkisiin askareisiinsa ja studiossa oltiin silloin kun hyvältä tuntui, ei kellon mukaan. Levyntekoprosessi muistutti itse asiassa paljon Wigwam -levyjen äänityksiä. Se oli mainio projekti!" Pedro Hietanen

"Oton kasaama bändi osoittaa jälleen kerran hänen ilkikurisen uudistumishalunsa. Jimin biisit ovat aina olleet minulle Barnum & Bailey Meets Americana -tyyppisiä pastisseja, joiden juuret ovat syvällä brittiläisen popmusiikin mullassa. Niiden ryydittäminen suomalaisen modernin jazzin ikonisella kompilla - Krokfors ja Kallio - on Ottoa parhaimmillaan. Oli ilo ja nautinto saada olla mukana." Jukka Orma

...

Lisätietoja ja haastattelut
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com
040 846 0116

Kuvat lehdistökäyttöön

Jakelu
Töölön Musiikkitukku Oy
Martti Heikkinen
http://toolonmusiikkitukku-com.nettiavain.fi/
040 502 0104

...

Jim Pembroke (s. 1946) aloitti muusikon uransa 1960-luvun puolivälissä esiintyen eri kokoonpanoissa (The Runaways ja The Taverner´s Guild) Lontoon rhythm ´n´ blues -klubeilla, mutta tuli Suomeen jo 1965, ensin käymään ja sitten jäädäkseen. Pian Pembroke oli kutsuttu mukaan useampaankin yhtyeeseen (The Boys, The Beatmasters) ja hän alkoi myös levyttää ja esiintyä oman yhtyeensä (The Pems) kanssa. Suomalaisen rock-musiikin historiaan Pembroke on erityisesti jäänyt yhtenä Blues Section -yhtyeen perustajajäsenistä (myös Hasse Walli, Eero Koivistoinen, Måns Groundstroem, Ronnie Österberg et.al.) vuonna 1967 ja Wigwam -yhtyeen kantavana voimana koko sen toiminnan ajan sekä sen klassisissa varhaisissa kokoonpanoissa (Jukka Gustavson, Jukka Tolonen, Pekka Pohjola, Ronnie Österberg et.al. - Hard N' Horny, 1969; Tombstone Valentine, 1970; Fairyport, 1971; Being, 1974; ja Pekka Rechardt, Pedro Hietanen, Måns Groundstroem, Ronnie Österberg et.al. - Nuclear Nightclub, 1975; Lucky Golden Stripes And Starpose, 1976, ja Dark Album, 1977) että lyhytikäisemmissä comeback-kokoonpanoissa (Light Ages, 1993; Titans Wheel, 2002, ja Some Several Moons, 2005). Näiden yhtyeiden myötä alkoi Pembroken yhteistyö tuottaja Henrik Otto Donnerin kanssa, joka jatkui myös useilla Pembroken poikkeuksetta hyvän vastaanoton saaneilla soololevyillä (Hot Thumbs O´Riley: Wicked Ivory, 1972; Pigworm, 1974; Corporal Cauliflowers Mental Function, 1977; Flat Broke, 1980, ja Party Upstairs, 1981). Pembroke oli myös yksi Donnerin klassikkolevytyksen En soisi sen päättyvän (1970) laulusolisteista. Pembroke on 1990-luvun puolivälistä lähtien asunut lähinnä Kansas Cityssa Yhdysvalloissa. Siellä hän on työskennellyt paikallisten muusikkojen kanssa ja on aika ajoin palannut Suomeen esiintyen esimerkiksi Wigwamin uudemmissa kokoonpanoissa sekä muutenkin jo Wigwamista tuttujen muusikkojen kanssa.

Otto Donner (1939-2013) on yksi merkittävimpiä hahmoja suomalaisen populäärimusiikin historiassa. Donner oli monipuolinen säveltäjä, sovittaja, muusikko, orkesterinjohtaja ja tuottaja, joka teki pitkällä urallaan paljon hyvin erityyppistä musiikkia jazzista laulelmaan, rockista konserttimusiikkiin ja kuorosävellyksistä elokuvamusiikkiin. Hän oli myös yksi legendaarisen Love Records -levy-yhtiön perustajista ja keulahahmoista ja toimi pitkään erilaisissa musiikkielämän luottotehtävissä. Myös tuottajana Donner osoitti laaja-alaisuutensa ja hänen erityisesti Love Recordsille tuottamansa yli 100 levytystä edustivat populaarimusiikin koko kenttää. Jim Pembroken ja hänen eri kokoonpanojensa lisäksi Donner toteutti useita projekteja esimerkiksi Dave Lindholmin kanssa ja tuotti niin Tasavallan Presidentti -yhtyeen kuin esimerkiksi Maaritin, Pepe Willbergin ja jopa näyttelijä Tauno Palon keskeisiä levytyksiä.

Siirry sivun alkuun