TEKIJÄT

Hannu Salama (s.1936) on maamme modernin kirjallisuuden merkittävimpiä hahmoja. Salaman esikoisteos, Se tavallinen tarina, ilmestyi jo 1961, mutta hänen neljäs teoksensa, Juhannustanssit vuodelta 1964, ja sitä seurannut kohu nostivat Salaman varsinaisesti suuren yleisön tietoisuuteen. Salama on julkaissut kaikkiaan yli 40 teosta, joista tunnetuimpiin kuuluvat myös Siinä näkijä missä tekijä (1972) sekä Finlandia-sarjan teokset 1970- ja 1980-luvuilta. Salama on jatkanut kirjallista työtään keskeytyksettä ja hänen viimeisin teoksensa, Läheltä pitäen, kaukaa käyden, ilmestyi aiemmin tänä vuonna.

Hepa Halme (s.1955) on 1970-luvulla alkaneella urallaan ehtinyt moneen, bluesista punkiin ja groove-jazzista vapaaseen improvisaatioon. Hänen yhtyeistään muistetaan etenkin suomalaiseen rytmimusiikkiin jälkensä jättäneet BullworkersCool Sheiks ja Fat Beat Sound System sekä vapaampaa ilmaisua suosineet Bad Ass Brass BandHIK ja Halme Prospekt. Ensimmäisen oman levynsä, Nine Steps In Line Of Beauty, Halme julkaisi vuonna 2003.

Salaman ja Halmeen yhteistyötä on aiemmin julkaistu TUM recordsin levyillä Prospektrum (TUM-A CD 004, 2013) ja Auringonnousun talosta helvetin kuuseen(TUM-A CD 009, 2015)

Hannu Salama ja Vapaat Radikaalit ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 alkaen. Vapaat Radikaalit -kokoonpano koostuu Halme Prospekt -yhtyeen jäsenistä, joka on julkaissut levyt Prospektor (2008), Prospektrum (2013), Pajazzo(2015) ja Bluespektor (2018). Uudella levyllä kuten useinaiemminkin yhtyeen kanssa vierailee Pekko Käppi.

Matti Riikonen (s.1953) muistetaan parhaiten Edward Vesalan Sound and Fury -yhtyeen trumpetistina 1980- ja 1990-luvuilla. Tätä ennen Riikonen esiintyi 1970- ja 1980-luvuilla usein eri kokoonpanoissa saksofonisti Tapio "Tuuppi" Tuomisen kanssa. Muista kokoonpanoista mainittakoon Make Lievonen QuartetHelsinki KollektiiviIMU WorkshopSuhkan UhkaThe Hugry Tribal Marching Band, The New Sound and Fury Ensemble ja edelleen toimintaansa jatkava Tapiola Big Band, jonka alkuperäisjäsenistöön Riikonen on kuulunut kouluajoistaan alkaen.

Esa Onttonen (s.1975) on säveltäjä, sovittaja ja kitaristi. Hänen yhtyeistään tunnetuimmat ovat Gourmet ja Gnomus, jotka ovat julkaisseet yhteensä kahdeksan albumia Fiasko Records -levymerkillä, jonka perustajiin Onttonen kuuluu. Lisäksi Onttosen sävellyksiä ja sovituksia ovat esittäneet esimerkiksi UMO Jazz OrchestraSointi Jazz OrchestraJyväskylä Big Band ja Virtuosi di Kuhmosolisteinaan mm. Jukka Gustavson, Mikko Innanen, Jukka Perko ja Tomasz Stanko.

Arttu Tolonen (s.1971) on muusikko, säveltäjä, sanoittaja, tuottaja, toimittaja ja kulttuuritoimija. Hän on soittanut mm. Giant RobotRiitaojaFat Beat Sound SystemBlack Audio ja Them Bird Things -yhtyeissä sekä julkaissut soolotuotantoa nimellä Spider Farmer.

Pekko Käppi (s.1976) on kansainvälisestikin tunnettu jouhikon soittaja ja laulaja, joka on johtamansa KHHL -yhtyeen kanssa julkaissut kolme levyä ja on lisäksi soittanut monissa suomalaisissa kansanmusiikkiyhtyeissä. Pekko on myös julkaissut kolme sooloalbumia, Jos ken pahoin uneksiiVuonna ´86 ja Rammat Jumalat.

...

Äänitys
Miikka Huttunen, Sonic Pump Studios, Helsinki, elokuussa 2019
Miksaus
Miikka Huttunen, Sonic Pump Studios
Masterointi
Pauli Saastamoinen, Finnvox, Helsinki
Tuottaja
Hepa Halme
Vastaava tuottaja
Petri Haussila
Kannen suunnittelu
Juha Lökström 
Valokuvat
Jori Grönroos ja Raimo Uunila
Kansitaide
Sininen (1971)
Max Salmi (1931-95)
Öljy levylle, 62x41,5 cm

Siirry sivun alkuun